Aanbevelingen

Wie kunnen beter vertellen wat wij doen dan onze klanten? Hieronder een aantal aanbevelingen van zowel mantelzorgers, ondersteuners als ook collega’s.

 

Wij ( mijn man) kregen een maatje voor 3 uur per week. We dachten eerst dat we daar niet zoveel aan zouden hebben, maar is erg goed bevallen.

De ondersteuner kwam bij ons en heeft gezellige dingen gedaan met mijn man, zoals boodschappen doen, een appeltaart bakken, een ritje met de Fast Ferry. Dit alles zodat ik even tijd voor mezelf had.

Marion

Zorgvrager

Mijn naam is Esther, ik ben 21 jaar en sinds ruim een halfjaar werk ik bij twee gezinnen via Zonder Zorgen Zelfstandig. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, en iedere keer dat ik werk is weer anders. Bij het ene gezin ga ik met twee jonge kinderen op pad om de moeder te ontlasten. Bij het andere gezin biedt ik ondersteuning aan een tiener met autisme en ADHD, waarbij ik merk dat hij helemaal opbloeit als we gezellig een wandeling door de buurt maken of een spel spelen. Ik volg nu de master Klinische Psychologie aan de universiteit, dus ik doe dit werk niet full time. Juist doordat dit werk flexibel kan zijn, is dit heel goed te combineren met mijn studie. Daarnaast leer ik door de omgang met de ouders en kinderen niet alleen iets over hun situatie, maar leer ik ook veel over mezelf! Ik vind dit werk heel waardevol, niet alleen in het kader van mijn studie, maar ook door het fijne contact met de gezinnen. Ik kan mijn werk bij Zonder Zorgen Zelfstandig daarom absoluut aanraden aan iedereen die op zoek is naar een baan waar je met veel plezier naar uitkijkt!

 

Esther Tramper

Ondersteuner

‘We zijn blij dat we de stap hebben genomen om met ZZZelf in zee te gaan. Nu heb ik de rust omdat ik weet dat mijn man goed verzorgd is, met fijne en betrouwbare ondersteuners. We vinden het prettig dat de lijntjes kort zijn en dat Inge daardoor altijd bereikbaar is om een passende oplossing te bedenken.’

 

Fam. Valle

Mantelzorger, Krimpen a/d IJssel

‘Nadat mijn partner betrokken was geraakt bij een verkeersongeval ,begin 2016, en wij afhankelijk werden van professionele thuishulp voor onze 2 jonge kinderen, ben ik via via in contact gekomen met Inge.
Inge heeft ervoor gezorgd dat wij ondersteuning kregen waar nodig en ik mij weer kon richten op mijn werk.
Mede door de hulp van zzzelf hebben wij de kans gekregen om de thuissituatie weer te stabiliseren zodat mijn partner zich goed kon focussen op haar herstel.’

 

Anoniem

Mantelzorger en Zorgvrager, Rotterdam

Wij zijn heel dankbaar voor de goede hulp die wij van ZZZelf hebben mogen ontvangen. Zonder deze hulp had mijn vrouw niet nog 1 jaartje in haar huis kunnen wonen en ik het niet vol kunnen houden haar bij te staan. Wij zullen dit niet vergeten en iedereen die het weten wil vertellen dat ZZZelf dé organisatie is waar je voor ondersteuning aan huis moet zijn.

Familie Moerbeek

Mantelzorger, Bergschenhoek

Heel fijn om de zorg uit een PGB uit te besteden. Inge zorgt voor goede begeleidsters en dat er altijd iemand is als dit nodig is.

Mantelzorger, Rotterdam

Sinds januari 2017 heb ik met regelmaat opdrachten gedaan voor ZZZelf. Wat ik het leukst eraan vind is de variatie in zowel werkzaamheden als personen voor wie je werkt. Ik heb gewerkt met ouderen, maar ook in gezinnen met kinderen en vind dat zelf verfrissend. Iedere situatie is uniek en het is een uitdaging om hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren.

Wat ook prettig is aan het werken voor ZZZelf is dat je echt de tijd hebt voor iemand. In deze tijd waarin alles snel moet vind ik dat een verademing. ZZZelf blijft groeien en ik hoop dat we nog veel zorgvragers een helpende hand kunnen bieden in de toekomst.

Ellen Kuilenburg

Ondersteuner

‘Voor ons als mantelzorgers voor een oude alleenwonende naaste met een ernstige ziekte kwam ZZZelf als een duidelijk baken in de soms verwarrende en versnipperde wereld van de thuiszorg.

ZZZelf werkt met betrokken ondersteuners en zorgverleners, de communicatie is helder en de lijnen kort.

Dat is veel waard.’

Ida W.

Mantelzorger, Rotterdam

Sinds mijn inschrijving bij Zzzelf, een klein jaar geleden, ben ik met veel plezier oa werkzaam bij een zorgvrager in Rotterdam. Ik vul daar de nacht/slaapdiensten in. Dat dit zo goed klikt is te danken Inge. Ze heeft een goed gevoel om de juiste mensen te vinden voor een aanvraag. We werken daar met een klein team wat overzichtelijk is, en prettig voor degene die de zorg nodig heeft.

Ik hoop nog lang voor Zzzelf te mogen werken.

Maureen Cohen

Ondersteuner

Ik ben Marianne en ik ben zorgverlener in de breedste zin van het woord. Mijn prioriteit is dat de cliënt vertrouwen in mij heeft, zich veilig voelt en het in alle opzichten naar haar/zijn zin heeft.

Ik heb nu een aantal weken een zorgvrager waar ik 5 maal in de week ben. Deze dame heeft een bepaalde vorm van dementie waar zij zich op dit moment nog sterk van bewust is. Mijn werkdag bestaat oa. uit het toedienen en controleren van de inname van de nodige medicatie, of ze haar gehoorapparaat in heeft gedaan, heeft ontbeten, de juiste kleding aan heeft en het signaleren van evt. andere bijzonderheden. Buiten de medische zorg om die ik voor haar draag maak ik ook de nodige uitstapjes. Dit doe ik eenmaal per week op een zaterdag.

Niet iedere zorgvrager houdt ervan om buitenshuis iets te doen maar deze dame vindt het heel gezellig. Ze houdt bv. van winkelen en ergens koffie drinken met wat lekkers erbij. Dit doen we dan ook regelmatig. Ik verzin elke keer wat nieuws zodat het leuk blijft. Soms moet er van een plan worden afgeweken omdat er iets tussenkomt. Bv. op een keer lag er opeens een pak sneeuw, we hebben toen besloten het uitje wat op het plan stond te verplaatsen naar de week erop ivm de gladheid. Dit moet je dan natuurlijk even bespreken en goed uitleggen waarom het beter is om het te verplaatsen. Ik vind het erg fijn om dit te te kunnen doen, als je ziet hoe zij geniet dan geniet ik zelf mee.

Nog even en dan staat de lente weer voor de deur dus er breekt een prachtige tijd aan. Ik hoop dan ook haar nog vele malen te mogen meenemen en te laten genieten van de kleine dingen die het leven zo leuk maken. Daar doe ik het voor.

 

Marianne de Graaf

Ondersteuner

Gezelschap en ondersteuning bieden aan senioren is zo mooi om te doen. Fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan zelfstandig blijven wonen zónder zorgen. Een beetje blijheid en gezelligheid bieden is zulk dankbaar werk. Én zonder gedoe, want Inge Lamé regelt alles altijd en overal tot in de puntjes.

Ondersteuner

Mijn vader krijgt sinds een ruim een jaar hulp van Zonder Zorgen Zelfstandig. Wat ons daarbij opviel is dat aan alles wordt gedacht. Niet alleen aan het zorgen zelf, maar ook de kleine dingen die daar omheen spelen, zoals even naar buiten wanneer het mooi weer is, of gewoon een gezellig kletspraatje, of helpen bij de boodschappen of een schilderijtje ophangen. Overal wordt tijd voor gemaakt. En het personeel wat ingezet wordt, doet het ook met liefde en zorgzaamheid, en neemt ook de tijd!

Wij wensen dat nog veel mensen de weg naar Zonder Zorgen Zelfstandig zullen vinden, echt aan te raden!
Zodat je als kind ook weet, dat je vader of moeder in goede professionele handen is.

Angelique Maessen

Mantelzorger

Contact

Aangezien wij veel in gesprek zijn met zorgvragers, mantelzorgers en onze ondersteuners, vinden wij het fijn als u het contactformulier gebruikt voor uw vragen. Wij reageren binnen 24 uur. Dank voor uw begrip.

Telefoon

06 25 47 58 10

Naar boven