Hoe gaan wij om met de maatregelen die nu van kracht zijn rondom het Corona virus.

We leven in een onwerkelijke tijd en wij realiseren ons dat mantelzorgondersteuning op dit moment extra aandacht vraagt voor wat betreft de veiligheid van de zorgvrager, maar ook van degene die de ondersteuning levert. Wij volgen het advies van het RIVM en handelen hier ook naar. Wij hebben afspraken gemaakt met onze ondersteuners en zorgverleners om altijd de volgende basisregels in acht te nemen:

  1. Als je hoest, niest, verkouden bent of temperatuursverhoging hebt mag je niet gaan werken! Dit wordt bij ons gemeld en wij gaan in overleg met de familie om te bekijken hoe we dit op gaan lossen.
  1. Bij binnenkomst handen wassen en dit gedurende het werk regelmatig blijven doen.
  1. We blijven op minimaal 1,5 meter afstand van de zorgvrager(s).

Omdat we te maken hebben met kwetsbare situaties gaan wij altijd eerst in gesprek met de mantelzorger of degene die de zorg aan ons wil uitbesteden. Wij kunnen maximaal alle voorzorgsmaatregelen inzetten, maar dit is soms helemaal niet gewenst. Veel mensen vinden een mondkapje niet fijn om tegen aan te kijken, zeker als we de hele dag bij iemand in huis zijn. De basisregels hanteren we altijd, maar in overleg kunnen we ook het dragen van een mondkapje en handschoenen inzetten.

Wij blijven de richtlijnen volgen en passen die indien nodig aan. Omdat het nog een tijd gaat duren voordat een vaccin beschikbaar is zien veel mensen in dat het stopzetten of niet inschakelen van mantelzorgondersteuning geen optie is. Iemand die eenzaam is of een mantelzorger die overbelast is kan niet wachten totdat het vaccin er is. Met de maatregelen die wij treffen kan de ondersteuning op een veilige manier ingezet worden. Wij doen er alles aan om het risico van besmetting zo klein mogelijk te maken. Maar een garantie geven kunnen ook wij niet. Dit moeten wij ons allemaal realiseren en goed met elkaar bespreken. Belangrijk voor ons is dat wij u op een veilige en menselijke manier van dienst kunnen zijn.

Indien u contact met ons wenst om de mogelijkheden verder te bespreken, kijk hier voor onze contactgegevens.

Een warme groet,
Inge Lamé
Eigenaar ZZZelf

 

Naar boven