De sombere dagen in januari en de lange aanloop naar de lente, motiveren om eens te kijken welke mooie zonnige en avontuurlijke landen je zou willen opzoeken dit jaar.

Maar als mantelzorger is het heel moeilijk om een vakantie te plannen, omdat je dierbare niet zonder jouw inzet en zorg kan. En toch is het af en toe nodig om even de accu op te laden, de boog kan niet altijd gespannen blijven. Het is juist belangrijk voor een mantelzorger om ook te ontspannen en te genieten, en even afstand te kunnen nemen van het strakke mantelzorgschema. 

Een mantelzorger moet op kunnen laden om met nieuwe, frisse energie weer te kunnen zorgen voor je dierbare. Je voelt je misschien schuldig om iets voor jezelf te doen, maar je dierbare waar je voor zorgt, wil alleen het beste voor je, juist omdat je altijd maar klaar staat om te zorgen en te regelen. 

Om ervoor te zorgen dat er toch iemand is om voor je dierbare te zorgen, zoals jullie het samen gewend zijn, kan je via het WMO loket respijtzorg aanvragen. 

ZZZelf zorgt er dan voor dat een leuke, positieve mantelzorgondersteuner wordt ingezet om te komen helpen. En bevalt de mantelzorgondersteuning goed en heeft vrije tijd je goed gedaan? Bespreek dan de mogelijkheden om langduriger gebruik te maken van mantelzorgondersteuning, neem contact op met ZZZelf.

Naar boven