Dit is de eerste keer dat wij graag een van onze trouwe ondersteuners in het zonnetje zetten. Tilly werkt ongeveer 5 jaar voor ZZZelf. Zij deelt met ons weduwe te zijn, zonder kinderen en te mogen genieten van en met de (klein)kinderen van haar broer. Ze woont met veel plezier in Hendrik Ido Ambacht en gaat in haar vrije tijd graag naar musea, de concertzaal of het theater en ze houdt van wandelen.

‘Mijn werkervaring begint vanaf mijn 17e jaar. Ik doe graag vrijwilligerswerk om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij en heb jaren gewerkt in het eerste verpleeghuis in Nederland met een terminale unit. Dit werk werd zwaar gesubsidieerd toentertijd en zo heb ik voor het eerst kennis gemaakt met terminale patiënten.
Al ongeveer 35 jaar ben ik vrijwilliger bij de VPTZ, inzetten thuis en in de hospice. Het is zo bijzonder om het laatste stukje van iemands leven mee te mogen maken. Helaas is dat niet mijn enige ervaring. Mijn man en ouders zijn een aantal jaar geleden overleden en ik weet als geen ander hoe belangrijk goede en warmtevolle ondersteuning dan mag zijn. Dat heeft mij overtuigd dat de zorg echt bij mij past.

Naast betaald werk ga ik met erg veel plezier mee met vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking.

Ik doe graag mee met de Academy van ZZZelf omdat de trainingen aansluiten bij mijn passie en nieuwsgierigheid. Je moet je blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven.

Wat geeft de Academy mij:
* groeien als persoon
* helpt om je talenten beter te benutten en biedt mogelijkheden om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
* leert om met een bepaalde methode anders te kunnen werken
* een doorlopen van een lesprogramma heeft zeer goede invloed op het werk dat ik bij ZZZelf mag doen, waarbij de nadruk wordt gelegd op het begrijpen van de stof en het correct toepassen op je werk.

Door te leren van ervaringen van anderen kan je je voordeel doen. Ik kan nu doelen bereiken die ik belangrijk vind. Ik heb ervaren dat de opgedane kennis me flexibeler maakt en dat ik optimaal inzetbaar word’.

Tilly, hartelijk dank voor het delen van jouw ervaringen met ons.

Naar boven