foto_in_de_praktijkDe vraag kwam via de dochter (mantelzorger). Haar vader (80 jaar) is alleen en woont nog zelfstandig. Hij is slecht ter been en heeft moeite met boodschappen doen. Hij kan de zware boodschappen niet meer zelf dragen en heeft hier hulp bij nodig. Zijn dochter woont niet in de buurt, heeft een drukke baan en zit regelmatig in het buitenland. Het lukt haar niet meer om iedere week met haar vader de boodschappen te doen. Hoe graag ze dit ook wilde volhouden, het gaat niet meer en samen met haar vader heeft ze besloten om op zoek te gaan naar iemand die dit van haar over kan nemen.

Via de fysiotherapeut van haar vader kwam zij in contact met ZZZelf. Wij zijn bij meneer aan huis geweest voor een gesprek waarin we samen met zijn dochter besproken hebben wat wij kunnen bieden. Op dit moment was behoefte aan iemand die iedere week meegaat om samen met meneer de zware boodschappen te doen. Wij zijn op zoek gegaan naar de juiste ondersteuner (de juiste match) die dit samen met meneer gaat doen. Zij komt iedere week 2 uur bij meneer langs en heeft daardoor ook tijd om de boodschappen netjes weg te leggen en om na afloop nog gezellig samen wat te praten en koffie te drinken. Dit bevalt van beide kanten erg goed en zij zijn heel blij met elkaar. Wij blijven contactpersoon voor alle vragen of wijzigingen die nodig zijn.

Als wij zien dat zowel degene die de zorg vraagt als ook de ondersteuner het ontzettend fijn met elkaar hebben, dan is onze missie geslaagd!

Naar boven