Vorig jaar november was mijn vader er na zijn niertransplantatie slecht aan toe vanwege diverse complicaties na de operatie. Daarnaast liep zijn relatie na 46 jaar op de klippen en moest er met spoed een nieuw huis gezocht worden, dat ook nog opgeknapt moest worden en voorzien van meubels en huisraad. Zelf kon hij niets doen. Hij was nog te ziek en was aan het herstellen in een revalidatiecentrum.

We hadden geen tijd en oog voor de feestdagen, we hadden drie weken de tijd om alles te regelen. Daarnaast maakten we ons ook zorgen of hij wel in redelijke staat het revalidatiecentrum kon verlaten.

We hebben toen samen de kerstdagen op een andere manier gevierd dan normaal. Ik in mijn klus outfit, hij liggend op de bank.  Na een turbulent jaar met vele ups en downs is hij stukje bij beetje opgeknapt, maar we leven nog steeds van dag tot dag. Toch vieren we dit jaar de kerstdagen op een feestelijker wijze. We hebben besloten dat iedere dag het leven gevierd moet worden en gaan samen de keuken in om lekkere hapjes te maken en samen te genieten van de kerst.

Ik wil alle mantelzorgers dan ook hele fijne feestdagen toewensen en geniet van de gezelligheid en elkaar. Maak er in 2019 een positief jaar van, en denk op de mindere momenten terug aan de mooie belevenissen die jullie hebben mogen meemaken.

Shifra

Naar boven